Тэма / тэг text
стравы

Прэса 57 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2012.01.02 — Клуб Шарковщинского района, где готовят «по-давнишнему» / Народнае слова, Віцебская абласная газэта
  2. 2013.01.16 — Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба / Інвентар НКС / livingheritage.by
  3. 2013.01.16 — Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы "Масляны баран" / Інвентар НКС / livingheritage.by
  4. 2013.01.18 — Вынікі пасяджэння Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны....
  5. 2013.01.28 — Рэцэпт хлеба Сцепаніды Лупач з Глыбоцкага раена ўключаны ў Дзяржаўны спіс нематэрыяльных гісторыка-культурных ка...
  6. 2013.03.30 — Сорак птушак на Соракі / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  7. 2013.05.23 — Цікавасць да кухні ў вузкіх колах Кулінарыя як стратэгічны рэсурс — чаму б і не? / Культура — штотыднёвая грамад...
  8. 2013.06.22 — Catoletta для Жыгімонта / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  9. 2013.08.15 — ХЛЕБ І ДА ХЛЕБА / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  10. 2013.08.22 — Жытнёвасць / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  11. 2013.09.05 — Хлеб — над панамі пан / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  12. 2013.09.12 — Святы хлеб / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  13. 2013.09.14 — Смак з часоў князя Вітаўта / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  14. 2013.09.19 — “Хлеб ямо траякі: чорны, белы і ніякі” / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  15. 2013.09.26 — Хлебныя крэўныя. Праснак / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  16. 2013.10.03 — Хлебныя крэўныя. Вясельны каравай (Частка 1) / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  17. 2013.10.24 — Хлебныя крэўныя. Бліны / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  18. 2013.10.31 — Кулідкі з печы / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  19. 2013.11.02 — Нашы лазанкі — проста з Мілана / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  20. 2013.11.12 — “Хлеб на стале, а рукі свае” / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  21. 2013.11.22 — Пякарскае начынне / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  22. 2013.11.28 — “Боханы як жораны“ Кароткая гісторыя хлеба. Частка І / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  23. 2013.12.28 — Міндальны суп пад Новы год / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  24. 2014.02.22 — Кухмістр меў ідэю... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  25. 2014.03.15 — Ёсць што паказаць. Іншая справа — як... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  26. 2014.03.29 — Страсці вакол “Paparats-kvetka” / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  27. 2014.05.03 — Пра адну кашу ды... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  28. 2014.06.14 — Мельшпэйзы-1854 ды іншыя гарнцы / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  29. 2014.08.30 — “Гродзенскі трохкутнік” і яго адрозненне ад Бермудскага № 35 (1161) 30.08.2014 - 05.09.2014 г / Культура — штоты...
  30. 2015.02.23 — Глыбоцкія “капыткі”: унікальная страва беларускай кухні / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  31. 2015.04.01 — Выйшаў «Беларускі кулінарны сшытак №1» http://nn.by/?c=ar&i=146920 / Наша Ніва / nn.by
  32. 2015.04.03 — Прэзентацыя кнігі Ларысы Мятлеўскай «Беларускі кулінарны сшытак №1» / Інвентар НКС / livingheritage.by
  33. 2015.04.10 — Адкуль “венгеркі” ў Беларусі? / Народная воля http://www.nv-online.info/
  34. 2015.04.10 — У музеі Янкі Купалы прэзентавалі беларускую кулінарную кнігу / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  35. 2015.05.11 — Хлеб у беларускай традыцыйнай культуры / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  36. 2015.06.11 — Шанаванне хлеба ў беларускай традыцыйнай культуры / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  37. 2015.07.09 — Выдадзена серыя дыскаў “Жывая спадчына Беларусі” / Інвентар НКС / livingheritage.by
  38. 2015.07.15 — Куды і калі паехаць у Беларусі, каб пакаштаваць рэдкай смачнай традыцыйнай ежы / http://generation.by/
  39. 2015.08.15 — Прадпрымальнасць, матывацыя і атракцыі “Мотальскія прысмакі”: праз год перапынку і амаль без прысмакаў / Культур...
  40. 2016.01.09 — Ваўкавышчына / Па матчыным рэцепце / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  41. 2016.02.02 — Нематэрыяльныя каштоўнасці Глыбоччыны / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  42. 2016.06.01 — Абноўлены спіс элементаў нематэрыяльнай культурнай спадчыны / Інвентар НКС / livingheritage.by
  43. 2016.08.05 — ВІНШУЕМ з атрыманнем статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці! / Інвентар НКС / livingheritage.by
  44. 2017.01.07 — Свой брэнд — у кожнага СДК / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  45. 2017.01.16 — Ганчар Уладзімір Бязрукаў: залатыя рукі і непаўторная кераміка Читать дальше: http://bel.sputnik.by/personality/...
  46. 2017.02.04 — Ганчароў у Ганчарах не засталося, але… / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  47. 2017.04.15 — Велікодныя і перадвелікодныя звычаі беларусаў / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  48. 2017.06.03 — У Беларусі запісалі рэцэпт баршчу, які можа адносіцца да дахрысціянскіх часоў (рэцэпт + відэа) / Газета "Новы Ча...
  49. 2017.06.15 — Кишка тонка Топ-5 знаменитых мотольских колбас / СБ. Беларусь сегодня / sb.by
  50. 2017.11.11 — Статус для носьбітаў традыцыі / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  51. 2017.11.17 — "Клецкі з душамі" папоўняць Дзяржспіс гісторыка-культурных каштоўнасцяў / Sputnik Беларусь
  52. 2017.11.30 — Тром элементам НКС нададзены статус гісторыка-культурнай каштоўнасці / Інвентар НКС / livingheritage.by
  53. 2017.12.15 — Ганна Сілівончык: “Раней шмат гатавалі таго, што не трэба пекчы альбо варыць” / Зялёны партал / Greenbelarus.info
  54. 2018.02.18 — Масленіца ў Гомелі / Беларускае Радыё Рацыя (racyja.com)
  55. 2018.02.19 — У гомельскім філіяле Веткаўскага музея вучылі рабіць свойскае масла / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  56. 2018.02.26 — Польская кухня ў малюнках, кніга-дэбют — не горшая за Паўла Санаева, новы раман Рублеўскай / Газета "Новы Час" (...
  57. 2018.03.31 — Булкі, яйкі, і вербачкі: як экалагічна падрыхтавацца да Вялікадня / Зялёны партал / Greenbelarus.info

Відэатэка 5 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2012 - De Patat — Wit-Rusland [перадача]
  2. 2017 - Вяскоўцы - Фэст "Капыцікі" (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  3. 2017 - Вяскоўцы - Як людзі ядуць сырое мяса і мазгі (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  4. 2018 - Вяскоўцы — Песня, якая дапаможа знайсці пару [перадача]
  5. 2018 - Хто такі Зюзя, і як нашы продкі яго залагоджвалі? [перадача]

Элементы НКС 3 (праз поле „Ключавыя словы“)

  1. Традыцыйная рэгіянальная кухня агр. Адэльск Гродзенскага раёна Гродзенскай вобласці
  2. Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба ў вёсцы Дзеркаўшчына Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці
  3. Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы «Масляны баран» у вёсцы Мацюкова Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці

Тэмы 3 (праз поле „Бацькоўскія тэгі“)

  1. бульба
  2. печыва
  3. хлеб

Выданні 6 (праз поле „Тэмы“)

  1. Czesław Pietkiewicz. Polesie Rzeczyckie : materjały etnograficzne. Cz. 1. Kultura materjalna - Kraków : Polska Akad. Umiej., ...
  2. Gospodyni litewska czyli Nauka utrzymywania porządnie domu tudzież hodowania i utrzymywania bydła - Wilno:J. Zawadzki, 1873
  3. Літоўская гаспадыня / Пераклад з польскай мовы П. Казлоўскага, В. Нядзвецкай. — Мн., «Полымя», 1993.
  4. Літоўская гаспадыня: першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
  5. Нарысы гісторыі культуры Беларусі. У 4 т. Т. 3. Культура сяла ХIV – пачатку ХХ ст. Кн. 1. Матэрыяльная культура / А. І. Лакот...
  6. Першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя: Літоўская гаспадыня/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
Гэта кэшаваныя старонка. Апошняя сінхранізацыя з базай - 02.09.2018 21:26:55

Каментары

Будзем радыя заўвагам і ўдакладненням! Але каментары ад ананімаў і каментары са спасылкамі перад публікацыяй праходзяць прэмадэрацыю.