Тэма / тэг
стравы

Тэмы 4 (праз поле „Бацькоўскія тэгі“)

  1. банкуха
  2. бульба
  3. печыва
  4. хлеб

Артыкулы 1 (праз поле „Тэмы“)

  1. Czarnowska M. Zabytki mitologii slowianskiej w zwyczajach wiejskiego ludu na Bialei Rusi dochcwywane // Dziennik Wilenski. – ...

Прэса 100 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2012.01.02 — Клуб Шарковщинского района, где готовят «по-давнишнему» / Народнае слова, Віцебская абласная газэта
  2. 2013.01.16 — Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба / Інвентар НКС / livingheritage.by
  3. 2013.01.16 — Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы "Масляны баран" / Інвентар НКС / livingheritage.by
  4. 2013.01.18 — Вынікі пасяджэння Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны....
  5. 2013.01.28 — Рэцэпт хлеба Сцепаніды Лупач з Глыбоцкага раена ўключаны ў Дзяржаўны спіс нематэрыяльных гісторыка-культурных ка...
  6. 2013.03.30 — Сорак птушак на Соракі / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  7. 2013.06.22 — Catoletta для Жыгімонта / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  8. 2013.08.15 — ХЛЕБ І ДА ХЛЕБА / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  9. 2013.08.22 — Жытнёвасць / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  10. 2013.09.05 — Хлеб — над панамі пан / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  11. 2013.09.12 — Святы хлеб / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  12. 2013.09.14 — Смак з часоў князя Вітаўта / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  13. 2013.09.19 — “Хлеб ямо траякі: чорны, белы і ніякі” / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  14. 2013.09.26 — Хлебныя крэўныя. Праснак / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  15. 2013.10.03 — Хлебныя крэўныя. Вясельны каравай (Частка 1) / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  16. 2013.10.24 — Хлебныя крэўныя. Бліны / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  17. 2013.10.31 — Кулідкі з печы / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  18. 2013.11.02 — Нашы лазанкі — проста з Мілана / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  19. 2013.11.12 — “Хлеб на стале, а рукі свае” / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  20. 2013.11.22 — Пякарскае начынне / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  21. 2013.11.28 — “Боханы як жораны“ Кароткая гісторыя хлеба. Частка І / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  22. 2013.12.28 — Міндальны суп пад Новы год / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  23. 2014.02.22 — Кухмістр меў ідэю... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  24. 2014.03.15 — Ёсць што паказаць. Іншая справа — як... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  25. 2014.03.29 — Страсці вакол “Paparats-kvetka” / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  26. 2014.05.03 — Пра адну кашу ды... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  27. 2014.06.14 — Мельшпэйзы-1854 ды іншыя гарнцы / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  28. 2014.08.30 — “Гродзенскі трохкутнік” і яго адрозненне ад Бермудскага № 35 (1161) 30.08.2014 - 05.09.2014 г / Культура — штоты...
  29. 2014.12.01 — Гульня “Ката пячы”: Еду з кута да Ката! / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  30. 2015.02.07 — Грошы са… снегу і з фартушкоў / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  31. 2015.02.23 — Глыбоцкія “капыткі”: унікальная страва беларускай кухні / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  32. 2015.04.01 — Выйшаў «Беларускі кулінарны сшытак №1» / Наша Ніва / nn.by
  33. 2015.04.03 — Прэзентацыя кнігі Ларысы Мятлеўскай «Беларускі кулінарны сшытак №1» / Інвентар НКС / livingheritage.by
  34. 2015.04.10 — Адкуль “венгеркі” ў Беларусі? / Народная воля http://www.nv-online.info/
  35. 2015.04.10 — У музеі Янкі Купалы прэзентавалі беларускую кулінарную кнігу / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  36. 2015.05.11 — Хлеб у беларускай традыцыйнай культуры / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  37. 2015.05.23 — Цікавасць да кухні ў вузкіх колах Кулінарыя як стратэгічны рэсурс — чаму б і не? / Культура — штотыднёвая грамад...
  38. 2015.06.11 — Шанаванне хлеба ў беларускай традыцыйнай культуры / Первая кулинарная школа "О еде" http://oede.by/
  39. 2015.07.09 — Выдадзена серыя дыскаў “Жывая спадчына Беларусі” / Інвентар НКС / livingheritage.by
  40. 2015.07.11 — “Раскрутка” для раўгені / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  41. 2015.07.15 — Куды і калі паехаць у Беларусі, каб пакаштаваць рэдкай смачнай традыцыйнай ежы / http://generation.by/
  42. 2015.08.08 — Ініцыятывы: кулінарныя ды... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  43. 2015.08.15 — Прадпрымальнасць, матывацыя і атракцыі “Мотальскія прысмакі”: праз год перапынку і амаль без прысмакаў / Культур...
  44. 2015.11.27 — Ігрышча “Ката пячы” захавалася ў жывой традыцыі ў Скірмантава / Інвентар НКС / livingheritage.by
  45. 2016.01.09 — Ваўкавышчына / Па матчыным рэцепце / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  46. 2016.02.02 — Нематэрыяльныя каштоўнасці Глыбоччыны / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  47. 2016.06.01 — Абноўлены спіс элементаў нематэрыяльнай культурнай спадчыны / Інвентар НКС / livingheritage.by
  48. 2016.08.05 — ВІНШУЕМ з атрыманнем статусу гісторыка-культурнай каштоўнасці! / Інвентар НКС / livingheritage.by
  49. 2016.11.26 — Як у Скірмантаве гуляюць у Ката / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  50. 2017.01.07 — Свой брэнд — у кожнага СДК / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  51. 2017.01.16 — Ганчар Уладзімір Бязрукаў: залатыя рукі і непаўторная кераміка / Sputnik Беларусь
  52. 2017.01.27 — Агульнабеларускае свята Каляды мае шмат рэгіянальных адметнасцяў / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  53. 2017.02.04 — Ганчароў у Ганчарах не засталося, але… / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  54. 2017.03.03 — Абрад, што дорыць радасць і здароўе на ўвесь год / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  55. 2017.04.15 — Велікодныя і перадвелікодныя звычаі беларусаў / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  56. 2017.06.03 — У Беларусі запісалі рэцэпт баршчу, які можа адносіцца да дахрысціянскіх часоў (рэцэпт + відэа) / Газета "Новы Ча...
  57. 2017.06.15 — Кишка тонка Топ-5 знаменитых мотольских колбас / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Рабочий
  58. 2017.06.21 — Ігрышча «Ката пячы» будзе ўключана ў Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцей / Інвентар НКС / livingher...
  59. 2017.06.22 — Што елі і пілі летам нашы продкі / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Рабочий
  60. 2017.06.26 — VIII международный кулинарный фестиваль “Мотальскія прысмакі” пройдет в этом году 12-13 августа / СБ. Беларусь с...
  61. 2017.07.06 — Кулінарныя традыцыі беларусаў знаходзяцца пад аховай дзяржавы / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Ра...
  62. 2017.10.26 — Пяці элементам НКС нададзены статус гісторыка-культурнай каштоўнасці / Інвентар НКС / livingheritage.by
  63. 2017.11.11 — Статус для носьбітаў традыцыі / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  64. 2017.11.17 — "Клецкі з душамі" папоўняць Дзяржспіс гісторыка-культурных каштоўнасцяў / Sputnik Беларусь
  65. 2017.11.30 — Тром элементам НКС нададзены статус гісторыка-культурнай каштоўнасці / Інвентар НКС / livingheritage.by
  66. 2017.12.15 — Ганна Сілівончык: “Раней шмат гатавалі таго, што не трэба пекчы альбо варыць” / Зялёны партал / Greenbelarus.info
  67. 2018.02.18 — Масленіца ў Гомелі / Беларускае Радыё Рацыя (racyja.com)
  68. 2018.02.19 — У гомельскім філіяле Веткаўскага музея вучылі рабіць свойскае масла / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  69. 2018.02.26 — Польская кухня ў малюнках, кніга-дэбют — не горшая за Паўла Санаева, новы раман Рублеўскай / Газета "Новы Час" (...
  70. 2018.03.31 — Булкі, яйкі, і вербачкі: як экалагічна падрыхтавацца да Вялікадня / Зялёны партал / Greenbelarus.info
  71. 2018.04.13 — Якія фальклорныя фестывалі адбудуцца ў бліжэйшы час у рэгіёнах / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Р...
  72. 2018.08.23 — Кляновы адбітак як знак якасці / "Літаратура і мастацтва", газета
  73. 2018.10.18 — Засолка гуркоў: фота Хамянтоўскай і рэцэпт Цюндзявіцкай / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  74. 2019.01.18 — Увидела свет книга "Белорусская кухня. Гастрономический путеводитель" Алеся Белого / СБ. Беларусь сегодня / Сове...
  75. 2019.01.25 — «Душэўнасць» клёцак / "Літаратура і мастацтва", газета
  76. 2019.03.29 — Нематериальное культурное наследие - национальное сокровище белорусов / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белорус...
  77. 2019.04.21 — Хадзем у лес, пачастуем мядзведзя камамі! / "Літаратура і мастацтва", газета
  78. 2019.06.04 — Абаранак на далоні, альбо як Ядвіга Хадалёнак з Вішнева адраджае рэцэпт старасмаргонскіх абаранкаў (+ВІДЭА) / Св...
  79. 2019.06.29 — Дзень святога Пятра і легенда пра матрыярхат / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  80. 2019.07.11 — Вясельная кухарка Ангеліна Драгун: “Не было такога, каб было нясмачна” / Светлы шлях shliah.by (раённая газета С...
  81. 2019.07.19 — Копытки - еще одно традиционное блюдо из картофеля / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Рабочий
  82. 2019.08.29 — «Спас — бяры рукавіцы ў запас» / "Літаратура і мастацтва", газета
  83. 2019.09.13 — Сушеная на соломе рыба стала кулинарным брендом Березовского района / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белорусси...
  84. 2019.10.25 — Что такое белорусские комы? / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Рабочий
  85. 2019.11.11 — Марцінаў дзень — забыты прысвятак / Газета "Новы Час" (novychas.by)
  86. 2019.11.15 — На Слонимщине к каждому празднику выпекают особый каравай / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / Рабочий
  87. 2019.11.29 — Паглядзелі, як праходзіць народнае абрадавае ігрышча «Ката пячы» / Газета "Звязда" (zviazda.by)
  88. 2019.12.06 — В Чашникском районе можно попробовать необычный борщ с клецками / СБ. Беларусь сегодня / Советская Белоруссия / ...
  89. 2019.12.16 — Гісторыка-культурнай каштоўнасцю Беларусі прызналі пірог «банкуха» з Поразава. Што гэта такое? / Наша Ніва / nn.by
  90. 2019.12.17 — Што такое «Юраўскі карагод», унесены ў Спіс сусветнай нематэрыяльнай культурнай спадчыны ЮНЕСКА? / Газета "Звязд...
  91. 2020.02.13 — Технология выпекания домашнего хлеба в деревнях Жоровка и Кузьмичи Любанского района получит статус историко-кул...
  92. 2020.02.15 — Гаспадыня вясельнай кухні / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  93. 2020.02.21 — Гречневый хлеб из Малоритского района получит статус историко-культурной ценности / СБ. Беларусь сегодня / Совет...
  94. 2020.02.22 — Статус каштоўнасці вымагае іныцыятывы / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  95. 2020.03.02 — Как белорусская «баба» стала прообразом французского «саварена» и чем простые крестьяне заменяли лайм / СБ. Бела...
  96. 2020.03.13 — «Памалюся, физкультуру здзелаю — и пяку». Как 72-летнюю Сергеевну и ее хлеб делают ценностью страны / TUT.BY
  97. 2020.03.14 — Абваранка на далоні / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  98. 2020.03.21 — Сорак клёцак-калабашак ды капейка / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  99. 2020.04.04 — РЕПОРТАЖ: На праздники и каждый день: в деревне Кузьмичи сохраняют традицию домашнего хлебопечения / БЕЛТА - Бел...
  100. 2020.09.05 — Тоесны сімвал Беларусі / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета

Відэатэка 10 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2001 - Беларуская кухня. Стравы Піліпаўскага паста. [дак. фільм]
  2. 2012 - De Patat — Wit-Rusland [перадача]
  3. 2013 - Гісторыя беларускай страўні. Мясныя прысмакі. [мастацкі фільм]
  4. 2017 - Вяскоўцы - Фэст "Капыцікі" (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  5. 2017 - Вяскоўцы - Як людзі ядуць сырое мяса і мазгі (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  6. 2018 - Вяскоўцы — Песня, якая дапаможа знайсці пару [перадача]
  7. 2018 - Жывая культура — Традыцыйная рэгіянальная кухня аграгарадка Адэльск [перадача]
  8. 2018 - Утро (СТВ) — Які быў традыцыйны калядны стол нашых продкаў? [сюжэт]
  9. 2018 - Хто такі Зюзя, і як нашы продкі яго залагоджвалі? [перадача]
  10. 2019 - Памыцца да ўсходу сонца. Што яшчэ паспець зрабіць да Вялікадня? [перадача]

Элементы НКС 3 (праз поле „Ключавыя словы“)

  1. Традыцыйная рэгіянальная кухня агр. Адэльск Гродзенскага раёна Гродзенскай вобласці
  2. Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба ў вёсцы Дзеркаўшчына Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці
  3. Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы «Масляны баран» у вёсцы Мацюкова Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці

Выданні 6 (праз поле „Тэмы“)

  1. Czesław Pietkiewicz. Polesie Rzeczyckie : materjały etnograficzne. Cz. 1. Kultura materjalna - Kraków : Polska Akad. Umiej., ...
  2. Gospodyni litewska czyli Nauka utrzymywania porządnie domu tudzież hodowania i utrzymywania bydła - Wilno:J. Zawadzki, 1873
  3. Літоўская гаспадыня / Пераклад з польскай мовы П. Казлоўскага, В. Нядзвецкай. — Мн., «Полымя», 1993.
  4. Літоўская гаспадыня: першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
  5. Нарысы гісторыі культуры Беларусі. У 4 т. Т. 3. Культура сяла ХIV – пачатку ХХ ст. Кн. 1. Матэрыяльная культура / А. І. Лакот...
  6. Першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя: Літоўская гаспадыня/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
Гэта кэшаваныя старонка. Апошняя сінхранізацыя з базай - 10.11.2020 13:30:22

Запрашаем да абмеркавання! Звяртаем увагу, што каментары са спасылкамі і ад неаўтарызаваных аўтараў прэмадэруюцца.