Тэма / тэг
кухня

Тэмы 3 (праз поле „Бацькоўскія тэгі“)

  1. клёцкі з душамі
  2. масляны баран
  3. піва

Артыкулы 1 (праз поле „Тэмы“)

  1. Анимелле Н. Быт белорусских крестьян // Этнографический сборник Имперского Русского географического общества. — СПб., 1854. —...

Прэса 3 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2013.06.22 — Catoletta для Жыгімонта / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета
  2. 2013.11.05 — Патомны півавар Міхаіл Шукан: няма каму трымаць славу гэтых рамёстваў / Будзьма Беларусамі (budzma.org)
  3. 2014.02.22 — Кухмістр меў ідэю... / Культура — штотыднёвая грамадска-асветнiцкая газета

Відэатэка 12 (праз поле „Тэмы“)

  1. 2012 - De Patat — Wit-Rusland [перадача]
  2. 2013 - Гісторыя беларускай страўні. Мясныя прысмакі. [мастацкі фільм]
  3. 2017 - Вяскоўцы - Фэст "Капыцікі" (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  4. 2017 - Вяскоўцы - Як людзі ядуць сырое мяса і мазгі (Засценак Скрыплева, Валожынскі р-н) [перадача]
  5. 2017 - Мова Нанова — Іван Кірчук з «Троіцы» распавядае, як святкаваць Каляды [перадача]
  6. 2018 - Жывая культура — Традыцыйная рэгіянальная кухня аграгарадка Адэльск [перадача]
  7. 2018 - Жывая культура — Традыцыйная страва "Клёцкі з душамі" [перадача]
  8. 2018 - Жывая культура — Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба ў вёсцы Дзеркаўшчына [перадача]
  9. 2018 - Мова Нанова — Куцця [перадача]
  10. 2018 - Мова Нанова — Хлеб [перадача]
  11. 2018 - Утро (СТВ) — Які быў традыцыйны калядны стол нашых продкаў? [сюжэт]
  12. 2018 - Хто такі Зюзя, і як нашы продкі яго залагоджвалі? [перадача]

Элементы НКС 3 (праз поле „Ключавыя словы“)

  1. Традыцыйная рэгіянальная кухня агр. Адэльск Гродзенскага раёна Гродзенскай вобласці
  2. Традыцыйная тэхналогія выпечкі жытняга хлеба ў вёсцы Дзеркаўшчына Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці
  3. Тэхналогія прыгатавання традыцыйнай стравы «Масляны баран» у вёсцы Мацюкова Глыбоцкага раёна Віцебскай вобласці

Выданні 12 (праз поле „Тэмы“)

  1. Czesław Pietkiewicz. Polesie Rzeczyckie : materjały etnograficzne. Cz. 1. Kultura materjalna - Kraków : Polska Akad. Umiej., ...
  2. Gospodyni litewska czyli Nauka utrzymywania porządnie domu tudzież hodowania i utrzymywania bydła - Wilno:J. Zawadzki, 1873
  3. Белорусская кухня. 2-е изд. перераб./ в.А. Болотникова, Л.М. Вапельник. Минск: Ураджай, 1984. 96 с.
  4. Вічынскія паляне: матэрыял. культура: этнагр.нарыс Бел. Палесся/ Сербаў І.А.Мінск: БФК, 2005. 88 с.
  5. Літоўская гаспадыня / Пераклад з польскай мовы П. Казлоўскага, В. Нядзвецкай. — Мн., «Полымя», 1993.
  6. Літоўская гаспадыня: першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
  7. Літоўская кухарка. Першая беларуская кулінарная кніга / Вінцэнта Завадская; пер. з пол. мовы Н. Бабінай. – Мінск : Харвест, 2...
  8. Материалы по этнографии Гродненской губернии. Выпуск 1 / Ред. Е. Романов ; Управление Виленского учебного округа. — Вильно : ...
  9. Нарысы гісторыі культуры Беларусі. У 4 т. Т. 3. Культура сяла ХIV – пачатку ХХ ст. Кн. 1. Матэрыяльная культура / А. І. Лакот...
  10. Першая беларуская гаспадарча-кулінарная энцыклапедыя: Літоўская гаспадыня/пер. з польс. П.Р. Казлоўскага, В.В. Нядзвецкай; пр...
  11. Рэчыцкае Палессе / Часлаў Пяткевіч; Уклад., прадм. У. Васілевіча; Пер. с пол. Л. Салавей і У. Васілевіча. — Мн.: «Беларускі к...
  12. Этнаграфічная спадчына: Беларусь: Традыцыйна-бытавая культура/ В. С. Цітоў.— 2-ое выд.— Мн.: Беларусь, 2001.— 207 с.: іл
Гэта кэшаваныя старонка. Апошняя сінхранізацыя з базай - 02.12.2019 06:55:47

Каментароў — 0

Запрашаем да абмеркавання! Звяртаем увагу, што каментары са спасылкамі і ад неаўтарызаваных аўтараў прэмадэруюцца.